søndag 7. april 2013

Tid for fot

Time for the feet
Det er ikkje tid for å gje opp heilt enno (defeat), sjølv om fleire av mine sko- og sokkeprosjekt har blitt litt langdryge og avbrotne av andre meir hyggelege oppgåver. Dessutan er det lett å stoppe opp med eit prosjekt når ein ikkje heilt veit kvar vegen går vidare, skal eg sy det slik eller sånn?


Tøflar i stoff med mønster frå søttitallet eller Korleis mønsteret blir til medan ein går.

Fotformsko som vart for små etter opprinneleg mønster, men med tillegg av eit band rundt solesirkumferensen vart dei akkurat passe.
Det som var tenkt som utsida, vart innsida til slutt. Og grunna tendens til å dette av, vart det laga skinnsnor til å lukke skoen, men det ingen tenkte på, var at fugleungen jo elskar å knytte opp skolisser!


Mjukskinnsmokkasiner eller Kvifor det løner seg å teikne og tenke før ein klipper og syr.

Sydd av mjukt geiteskinn (som eigentleg er tiltenkt eit anna prosjekt, men eg måtte berre!), med strikk slik at dei skal sitte godt. Desse er lette og gode, og er teikna etter mønster frå barfoten til fugleungen, i ein gylden augneblink der ho stod i ro med hælen på bakken.

Sko med hol slik at dei små tåsefisane kan pusteSnøsko eller Zteinar (kopi av Stonz)
Desse fotposane er ikkje heilt ferdige enno, men nesten. Og så kjøpte vi støvlar før syprosjektet var avslutta, så det spørs om dei blir ferdige. Men litt artige er dei no, ser ut som små elefantføter, og er lette og tette og varme.Spiralsokkar har blitt strikka for å vere sikker på at oppskrifta eg la ut på bloggen stemte, og det gjorde den. Sokkane vart strikka i ein rest av lanolinull, og vart veldig varme og gode. Kanskje er dei vasstette også?
Oppskrifta ligg her, heldigvis ikkje under snøen :)
Babysokkar vart ferdiggjort etter ein lang strikkepause. Sokkane var kanskje passelege til fugleungen medan prosjektet vart påtenkt, men dei vart liggande grunna manglande garn. Slik går det når ein skal bruke opp, det ender ofte med å kjøpe meir for å gjere ferdig resteprosjektet...


 
For det er verkeleg tid for fot, fugleungen har teke til med lange marsjar med støtte. Spennande tider kjem...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar