mandag 3. juni 2013

Regn i lufta gir ostekake i magen

Heldigvis gjer det ingenting for fugleungen at det regnar. Ho har så fine støvlar med bilete av mygg, elg og rev, samt eit vesen som vi har tolka som ein flåttmonster.
No har ho også ei ferdig regnkåpe, dessverre ikkje spesielt harmonisk fargekombinasjon med støvlane, men det gjer vel ikkje noko. Jo fleire fargar, jo betre, synest no fugleungen! No står det berre att å teipe saumane med nokre greier liten fugl har fått kloa i på ein stilig stoffbutikk.

Når det endeleg regnar, får ein gjort meir inne. Då gjer det seg med ei luksuriøs ostekake, til dømes. Oppskrifta er enkel og kaka blir god, men akk så veldig mektig.

Ostekake

Botn:
250 g knuste Digestive-kjeks
200 g smør (helst utan salt)
Smelt smøret, knus kjeksa og bland saman. Forma ein trykker dette ut i kan, som her vere 24 cm, eller helst 20 cm i diameter, då blir sikkert kaka ekstra flott (og gir enno større stykke som blir enno meir mektige). Hugs å kle forma med bakepapir, eit i botnen og ei remse langs kanten på forma gir finast resultat. Hell smørsmulebotnen i forma, og lat botnen stå kaldt i minst eit kvarter.

Kvit ostekrem:
500 g romtemperert kremost (gjerne den luftige typen spesialtenkt til ostekake)
ein boks (eller 240 ml) ricotta-ost
170 g sukker
2 ss finrive sitronskal
2 ss ferskpressa sitronsaft
3 dl kremfløyte
1 ss gelatinpulver
Vatn
Gelatinpulveret løysest i 80 ml kokande vatn. Bland inn ost, sitron og sukker i gelatinen. Visp kremfløyten til ikkje for stiv krem. Bland osteblandinga med kremfløyten til slutt. Legg det kvite ned i kjeksbotnen. Lat kaka stå i 2 timar før geléen blir lagt på.

Gelélok:
85 g bringebærgelépulver løysast i 1,25 dl kokande vatn. Tilset 1,25 dl iskaldt vatn. Vent litt med å helle over ostekaka, til det er heilt sikkert at geléen ikkje er varm lenger. Vis tolmod!

Pynt med bær, physalis og mynte dersom fugleungen eller ein annan ivrig hjelpar har stukke fingeren sin ned i geléloket og laga djupe prøvesmakingshol. Viss ingen hjelparar har prøvebora, er kaka veldig fin med eit enkelt glatt og skinnande raudt gelélok.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar